U Lipiku održana Završna konferencija projekta “Invest in LOG”

U konferencijskoj dvorani “Quella” u Lipiku 25. listopada održana je Završna konferencija projekta Invest in Lipik, Orašje & Garešnica – projekta “Invest in LOG”. Projekt “Invest in LOG” financirala je Europska unija,kroz program Interreg – IPA prekogranične suradnje HR-BA-ME 2014.-2020.

 

Vodeći partner Projekta bila je Općina Orašje, a partneri Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Garešnica i Grad Lipik. Kroz projekt je planirana vrijednost iznosila 731.906,95 EUR, a od planiranog utrošeno je 703.421,89 EUR. Sredstva su se raspodijelila kroz troškovne kategorije koje su se odnosile na plaće zaposlenika, troškove administracije, nacionalna i internacionalna putovanja, vanjske stručnjake i usluge, opremu, i infrastrukturne radove. Provedbom ovog projekta stekli su se dobri preduvjeti za daljnji razvoj poduzetništva, poboljšali su se uvjeti rada, a stvorio se i pozitivan utjecaj na kvalitetu života i standard cijele životne zajednice u prekograničnom području.

Inače, u projektni tim na projektu je bilo uključeno šest zaposlenika, gdje su po dvoje iz svakog partnerskog grada i Općine radili na pripremi potrebne dokumentacije vezane za implementaciju projekta, bili uključeni u provođenje aktivnosti, održavali redovite sastanke, te svoj rad predstavljali jednom u šest mjeseci članovima Savjetodavnog odbora kojeg su činili predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, poduzetničkih potpornih institucija, te predstavnika malog i srednjeg poduzetništva. Kroz projekt je odrađeno 15 zajedničkih sastanaka projektnog tima, te četiri sastanka Savjetodavnog odbora. Opći cilj projekta “Invest in LOG” doprinio je održivom gospodarskom razvoju i povećanju zaposlenosti kroz stvaranje efikasnog i učinkovitog poduzetničkog eko sustava u prekograničnom području koje se odnosi na Općinu Orašje i gradove Garešnicu i Lipik. O svim tim rezultatima projekta sudionicima konferencije govorio je Boris Jurić, voditelj projekta, a nakon toga prikazana su tri promotivna i edukativna filma, koja su kroz projekt napravljena i koja su namijenjena promociji poduzetništva i investicijskih potencijala na području grada Lipika i Garešnice kao i Općine Orašje s ciljem ostvarenja pojačane inovativne promocije.

https://www.compas.com.hr/clanak/1/7391/u-lipiku-odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-invest-in-log.html?fbclid=IwAR3fLsioNzfHIOllOQb-07ky1fTe0700zi1igmtXJVzdw8DHirjTtfBBEkU

https://www.orasje.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=1801:u-lipiku-odrzana-zavrsna-konferencija-projekta-invest-in-log&catid=78&Itemid=435

 

 

adminU Lipiku održana Završna konferencija projekta “Invest in LOG”