U Garešnici održan 4. sastanak PAB-a

Sastanak su otvorili Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice, Stanko Vincetić, načelnik Općine Orašje i Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika koji su pozdravili sve prisutne i izrazili zadovoljstvo na uspostavljenoj prekograničnoj suradnji i zajedničkom sudjelovanju u ovome projektu.

Voditelj Projekta, Boris Jurić, tijekom svoje prezentacije predstavio je prisutnim članovima PAB-a i PMTa o implementiranim aktivnostima i ostvarenim rezultatima projekta u dosadašnjem razdoblju implementacije, sa posebnim fokusom na  posljednjih šest mjeseci provedbe Projekta, tj. u razdoblju od 01.04. do 01.10.2019. godine.

Tako su  u periodu od 01.04. do 30.09.2019. godine održana tri sastanka Zajedničkog upravljačkog tima projekta kojeg čine predstavnici svih partnerskih institucija uključenih u ovaj projekt i čiji je zadatak osigurati pravovremeno provođenje projektnih aktivnosti, ostvarivanje očekivanih rezultata i ciljeva projekta tj. njegovu uspješnu provedbu i završetak.

U navedenom periodu, organizirani su međunarodni gospodarski sajmovi u Orašju i Garešnici.

Gospodarski sajam u Orašju u razdoblju od 03. – 05. svibnja u novoizgrađenoj Školsko–sportskoj dvorani u Orašju. Sajam u Orašju okupio je 33 sudionika. Sajam u Garešnici održan je u prostoru Gradske tržnice u razdoblju od 13.09. – 15.09.2019. te je okupio 31 izlagača.

Grad Lipik proveo je aktivnost izrade promotivnog filma te je film prezentiran članovima PAB-a.

U nastavku prezentacije, uslijedila je rasprava o predstojećim aktivnostima vezano za održavanje dana otvorenih vrata u Orašju, Garešnici i Lipiku. Dani otvorenih vrata će se održati u listopadu 2019. godine.

Na kraju sastanku, inicijalno je dogovoreno i vrijeme održavanje završne konferencije u Lipiku 25.10.2019. godine.

adminU Garešnici održan 4. sastanak PAB-a